U bevindt zich hier: Home > Zorginkoop > Wie leveren zorg ? > Aanbieders met contract Huishoudelijke Hulp Toelage

Aanbieders met contract Huishoudelijke Hulp Toelage

De Huishoudelijke Hulp Toelage is een tijdelijke regeling voor huishoudelijke hulp met korting. Mantelzorgers en inwoners die ouder zijn dan 70 jaar kunnen huishoudelijke diensten inkopen voor een laag tarief. Cliënten met een Wmo-indicatie voor huishoudelijke ondersteuning kunnen deze regeling gebruiken voor de plusdiensten. 2017 is een overgangsjaar. Nieuwe contracten zijn in 2017 niet meer mogelijk.

De gebruiker betaalt € 10 tot € 12,50 per uur (deze bijdrage verschilt per aanbieder) en de gemeente legt € 12,50 per uur bij. Voor inwoners van Gemert-Bakel legt de gemeente € 17,50 per uur bij.

Hoe werkt het?

De geïnteresseerde inwoner neemt contact op met een van de zorgaanbieder die een aanvullend contract heeft met de zes samenwerkende gemeenten. De zorgaanbieder bekijkt of de inwoner in aanmerking komt voor deze regeling. Daar is geen keukentafelgesprek of een beschikking van de gemeente voor nodig. De gebruiker betaalt rechtstreeks aan de aanbieder. De aanbieder regelt alle formaliteiten.

Welke zorgaanbieders doen mee?

De volgende zorgaanbieders hebben een aanvullend contract met de zes samenwerkende gemeenten.

Waarom deze regeling?

Gemeenten hebben voor deze regeling geld gekregen van het Rijk voor het jaar 2015, 2016 en 2017, zodat huishoudelijke hulpen die bij een zorgorganisatie werken hun baan kunnen houden. In de zes samenwerkende gemeenten betekent dit baanbehoud voor ongeveer 300 huishoudelijke hulpen.